<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1046430665528051&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ressurser

Value skal være din beste støttespiller innenfor økonomi, administrasjon og HR. Derfor utvikler vi stadig innhold med mål om å hjelpe deg slik at du kan fokusere på det du er god på. 

Siste fagartikler

Vår løsning på krøll i timeføringen

Skrevet av Martin Vikesland
18.11.21 13:36

Mange konsulentselskaper benytter omfattende og tunge systemer for planlegging, timeføring, fakturering og rapportering. Selv om systemene gjerne er knyttet sammen med api’er / integrasjoner blir det ofte dobbeltarbeid og manuelle prosesser.

Les mer →

Spare ferien til neste år? Så mye kan du overføre

Skrevet av Andrea Misje Renså
10.11.21 10:04

Arbeidsgiver plikter å sørge for at alle arbeidstakere avvikler ferie hvert år, og arbeidstaker plikter å avvikle ferie, jf. ferieloven § 5 (1). Utgangspunktet er at all ferie skal tas ut i løpet av ferieåret, men hva om en likevel har ferie til overs når det nærmer seg årets slutt?

Les mer →

Konsulentselskap? Slik kan du revolusjonere koblingen mellom planlegging og timeføring

Skrevet av Martin Vikesland
28.10.21 13:45

God planlegging skaper bedre lønnsomhet. I mange konsulentselskaper forsvinner marginene pga dårlig planlegging. Blir en konsulent sittende uten oppgaver fordi de planlagte aktivitetene vedkommende skulle utføre er blitt forskjøvet? Eller overskrides prosjektet fordi mer tid går med til møter og oppfølging med kunden enn planlagt? Da trenger du et verktøy som gir deg full oversikt og muligheter til å ta grep.

Mange konsulentselskaper mister oversikten fordi man ikke får synkronisert det som er planlagt mot det som faktisk er utført. Dette skaper utfordringer både med tanke på kostnadene i de enkelte prosjektene og når prosjektene kan ferdigstilles.

Planlagte timer bør automatisk bli til førte timer om planen ikke endres. På denne måten trenger konsulentene kun å endre timeføringen om planen ikke blir fulgt. En slik løsning gir minst mulig å tenke på for konsulentene og mer oppdaterte prosjektoversikter

For å se forventede totale kostnader i prosjektet bør summen av faktiske førte timer og planlagte timer kunne sammenstilles i en enkel rapport. På denne måten kan prosjektleder være tidlig ute med å justere aktiviteten eller diskutere overskridelsene med kunden.

Våre rådgivere kan hjelpe ditt selskap i gang med et system for god planlegging, elegant timeføring og verktøy som gir prosjektlederne full oversikt over status i prosjektene i sanntid. Dette kan gjøres med minimal støy for den enkelte ansatt.

Trenger ledelsen avanserte rapporter som viser effektiv timepris pr. prosjekt / avdeling, dekningsbidrag i de ulike prosjektene eller annen detaljert eller aggregert informasjon? Våre rådgivere lager rapporter både i Google Data Studio eller PowerBi, alt etter ønsket plattform.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale og demo.

Les mer →

Unngå å bli svindlet i sommer

Skrevet av Bård Hansen
23.06.21 14:11

Sommermånedene kan ofte by på hektiske dager med færre ansatte på jobb og mye som skal ferdigstilles før ferien inntreffer. Ferievikarer med mindre erfaring tar over noen av oppgavene og overordnede er kanskje utilgjengelig i større grad. Dette utnytter svindlere, og antallet svindelforsøk øker ofte gjennom sommeren. Det finnes ulike former for svindel, og etterhvert som noen metoder avdekkes og gjøres kjent, finner svindlere nye og kreative fremgangsmåter. Svindlerne blir stadig dyktigere og mer troverdig. Derfor er det viktig å være oppmerksom, og gjøre en ekstra sjekk dersom noe avviker fra normalen.

Les mer →

Kan kunstig intelligens hjelpe regnskapet ditt? - En ærlig vurdering

Skrevet av Martin Vikesland
16.06.21 11:10

Det skrives mye om kunstig intelligens (AI), og systemleverandørene er ivrig etter å promotere AI som et del av sitt produkt. Hvordan virker det, og virker det egentlig så godt som systemleverandørene vil ha det til? Hvem er det egentlig som kan ha nytte av AI-støtte i sin fakturaflyt?

Les mer →

Vi inngår kontrakt med Propell.ai - storsatsing på kunstig intelligens!

Skrevet av Martin Vikesland
14.06.21 21:21

Value Group satser på kunstig intelligens og inngår kontrakt med Propell.ai. Implementeringen av AI er et ledd i Value Group sin betydelige satsing på teknologi som underbygger gruppens posisjon som kundens beste støttespiller på økonomiområdet. Dette er en vesentlig investering i teknologi, metode og kompetanse for Value Group.

Les mer →
Les flere artikler